lidt nyt fra københavn.


http://www.paagaden.dk/?op=vis&aid=361&s=nyheder

BZ'erne vender tilbage (Paagaden.dk) - 20. Aug 2003 - Det er kun en uge siden, de var der sidst. En gruppe unge besatte atter et hus på hjørnet af Rantzausgade og Griffenfeldsgade. Politiet mødte op og anholdte de 11 personer i huset.

Det nu to gange besatte hus, har stået tomt i flere år. Det har tidligere huset en indvandrerklub og grillbar, men fremstår nu ubrugeligt til beboelse. Vinduer og døre er fjernede og gulvet er ødelagt .

  Tager boligproblemer i egne hænder

De unge BZ'ere skriver selv på omdelte løbesedler, at de »nægter at videreføre en verden, hvor profit er vigtigere end liv. Derfor tager vi huse i besiddelse«.

Motivationen er ikke ren politisk provokation. »Nu gider jeg ikke glo fjernsyn mere!! Jeg ved, jeg kan alt muligt! Jeg vil ha' lov til at bo, spise og gøre det, jeg virkeligt vil, sammen med alle mulige mennesker«, fremgår det videre af løbesedlerne.

Bolig-eksperiment Og eksperimentet med husbesættelse sås i praksis indtil april måned på Åboulevarden i det såkaldte »Blå Hus«. Her levede omkring ti mennesker i et kollektiv i et besat hus. Her arrangerede de folkekøkken, med mad til en flad tyver, debataftener og organiserede deres liv og bolig ved kollektive møder.

For tiden er der ingen besatte huse i København. Men med boligmanglen i Hovedstaden er der nok grobund for flere BZ'ere.

paagaden.dk


tilbake til hovedsiden