Solidaritetsmanifestation för Ungdomshuset


source: http://www.motkraft.net/

(2000-03-03)

I 17 år har ungdomshuset i Köpenhamn varit en fristad från och ett alternativ till den kommericiella kultur och politik som härskar i dagens samhälle. Nu hotas ungdomshuset av nedläggning. Utanför danska konsultatet i Malmö var det en demonstration mot nedläggningen den 18 februari.

Fredagen den 18 februari samlades ungfär tjugo aktivister för en manifestation till stöd för det avhysningshotade Ungdomshuset. Manifestationen hölls utanför det Danska konsulatet i Malmö där vi utrustade med en stor banderoll "Solidaritet med Ungdomshuset - För fler fristäder", fanor, flygblad och en bandare framförde vår solidaritet under en frusen timme.

- Bevara Ungdomshuset ! - För fler fristäder !

Kort information om Ungdomshuset:

Ungdomshuset har existerat i sin nuvarande form i 17 år. Huset fungerar som en fristad och alternativ till den kommersiella kultur och politik som härskar i dagens samhälle. Själva byggnaden under de 102 år det existerat varit en del av Danmarks arbetarrörelse och även spelat en roll under det danska motståndet mot nazisterna under 2:a världskriget. Ungdomshuset är för nuvarande hotat av avhysning då Köpenhamns borgarrepresentation har bestämt sig för att sälja huset. Adressen till ungdomshuset är: Ungdomshuset, Jagtvej 69, Köpenhamn 2200.

/Malmö Anarkister Suit 327 211 55 Malmö Epost: malmoanark@hata-staten.pp.se

.


tilbake til hovedsiden