København: Ungdomshuset Ryddet


2007-03-01

Så Kom Dagen

Klokken 7 i morges blev Nørrebro vækket af Politi og militær der kom for at rydde Ungdomshuset. Det var dog ikke helt så let som de havde regnet med, og i de efterfølgende timer kæmpede politi og para militære kamp styrker med at bryde igennem de mange barrikader inden og udenfor huset. Ifølge politiets oplysninger blev 4 soldater fra anti-terror enheden, men det mere "almindelige" politi over flere gange forsøgte at trænge ind via en container der blev løftet med kran op til et vindue, hvilket det til sidste lykkedes for dem. Politiet benyttede sig af tåregas som de sprøjtede ind af vinduer og fra taget af, og de skulle have benyttet sig brandslukningsudstyr i form af skum og sæbe. Situationen er nu den at politiet har indtaget og vil forsøge at holde Ungdomshuset, mens de afventer enten nedrivningsfirma eller Ruth Eversens endelige beslutning. Jagtvej er spærret af, og mandskabvogne suser forvirret rundt gennem Københavns gader i forsøget på at forhindre de utallige grupper af aktivister der er på gaden.

Dagen igennem har gadekampe forsøgt at kæmpe politiet ud af området, hvilket har resulteret i at politiets afspærringer er blevet flyttet frem og tilbage flere gange.

Demonstrationer er anmeldt i 6 byer i Tyskland, ligesom der vil være demo fra Blågårds Plads klokken 17 i dag, 01/03/07, grænserne til Danmark bliver overvåget , med mulighed for at afspærre. Der er åbnet infopoint i Folkets Hus og Kafax er åben. Folkekøkken kl 20 i Klubben på Christiania.

Infopoints (praktisk info, mad, sovepladser osv.): ??Infotelefon: 26907507 eller 26907508.?Demos, sct hans torv er åbent.?Vestergror, istedgade 79 åbner kl 13.?Infocafeen, i loppebygningen på Christiania åbner senere i dag.

http://indymedia.dk/article/887

Krimikolle


tilbake til hovedsiden