Fredag den 11. og lørdag den 12. april 2008, bliver 2 internationale aktionsdage, med demonstrationer, direkte aktioner, gadefester og bz'elser til forsvar for fristeder, og for en anti-kapitalistisk modkultur overalt i Europa


Rydningen af Ungdomshuset er blot en af de begivenheder der vidner om den internationale repression mod selvstyrende ikke-kommercielle kulturer og bevægelser. Overalt i Europa er uafhængige frirum truet, og samtidig kriminaliseres forsvaret af dem, i stadig højere grad.

Vi er en skarp modpol til deres inhumane politik, og samtidigt formår vi at vise, en anden måde at leve og tænke på er mulig. Derfor forsøger de at udrydde vores fristeder - Men tryk avler modtryk! Disse to dage i april, går hele den europæiske fristeds bevægelse på gaden, for at vise at vi er her for at blive!

I kølvandet på rydningen af Ungdomshuset strømmede aktivister til københavn fra hele europa, for at vise deres sympati. Samtidigt blev der lavet solidaritetsaktioner over hele verden. Siden da har der været andre store modstandsaktioner og vi har genskabt betydningen af international solidaritet.

Vi skal konstant forsøge at linke vores kamp for frirum med nye folk og nye kampe, og bakke op om skabelsen af autonome frirum, på steder hvor der ikke er en tradition for denne aktionsform.
Vi er motiveret af den samme passion, vi deler den samme beslutsomhed, i repressionen har vi en fælles fjende og vi er forenet over landegrænserne i vores kamp for at skabe en verden af lighed og selvbestemmelse. Som ustyrlige og uregerlige øer af ukontrolleret frihed, vil vi fortsætte med at handle i solidaritet og styrke vores internationale bånd, lige meget hvor mange kilometer der er imellem os.

http://www.april08.dk/


tilbake til hovedsiden