Christiania: Pusher streer ryddet


kilde: http://www.modkraft.dk/article.php?sid=2890

Pusher Street ryddet Arkivfoto: Peter Kristensen/MonsunPolitiet rykkede i dag, tirsdag den 16. marts, ind på Christiania og ryddede Pusher Street med bulldozere. 53 personer er foreløbigt anholdt.

Siden kl. 05.00 natten til tirsdag har politiet været i gang med den hidtidigt mest omfattende aktion imod hash-handel på fristaden Christiania.

Hundredevis af betjente, bakket op af bulldozere, har i nat og det meste af tirsdagen fjernet borde, stole og stort set alt andet fra den såkaldte »pusher street«.

Savner politisk diskussion Aktionen forløb uden dramatik og var ventet.

– Jeg synes, at aktionen meget meget smukt hænger sammen med de planer, som regeringen har om at lovliggøre Christiania, siger justitsminister Lene Espersen (K) om tirsdagens politiaktion.

På Christiania savner man en politisk diskussion om hash.

– Det er sørgeligt at politikerne ikke tør tage en saglig debat om legalisering af hash, siger Bine, som bor på Christiania, til Modkraft.dk.

Slår ned på synlighed Politiet selv indrømmer at dagens aktion nok ikke hjælper det store på hashforbruget i Danmark. Alligevel kalder indsatsleder Flemming Steen Munk den »en succes«.

– Vi ved godt at hashen bare flytter et andet sted hen og ingen tror på at vi kan fjerne hashen fra Christiania. Men det er synligheden vi slår ned på, siger Flemming Steen Munk til Modkraft.dk.

53 mennesker er blevet anholdt og 49 fremstilles i dag for en dommer med krav om varetægtfængsling. De anholdte er sigtet for den hårde narko-paragraf, 191, som kan give op til flere års fængsel.

Rune Eltard-Sørensen/Monsun

modkraft.dk


tilbake til hovedsiden