SÆRTOG TIL FRIHED -Christiania


lørdag den 30. AUGUST 2003

Regeringen ønsker at normalisere Christiania. Dette betyder reelt en lukning af et område, der i 32 år har fungeret som et socialt og kulturelt eksperiment for både de, der ønskede at eksperimentere og de, der ønskede at se på. Christiania har formået at skabe, dyrke og fastholde et alternativ til et stresset og hektisk samfund. Et socialt eksperiment i smukke omgivelser, med selvforvaltning og et demokrati baseret på dialog, frem for afstemning. Grundstenen er den enkeltes frihed - under ansvar for fællesskabet.

Christiania er en kulturel smeltedigel, som samtidig er en forudsætning for udvikling af den brede kultur. Derfor handler Christianias kamp for overlevelse ikke blot om retten til en gammel kaserne, men om retten til social og kulturel frihed. Retten til forskellighed, retten til ikke at være normaliseret.

Det gælder ikke alene om at bevare Fristaden, men om at vise sin modstand over for alle de indgreb, der gøres i vores personlige frihed i øjeblikket. Danmark er et lille land, som er kendt for sit frisind, sin kreativitet, individualisme og tolerance. Disse dyder er tilsyneladende ved at forsvinde.

Samfundet har brug for åndehuller

http://www.christiania.org

Chris


tilbake til hovedsiden