Koepi niet verkocht


Dinsdagochtend, 9.00u., Rechtbank Mitte, Littenstr.:

Op het programma staat de veiling van het pand in de Koepernickerstr. 137, de Kopi. De getaxeerde waarde voor erf en opbouw is 5,4 millioen Duitse Mark. Dit wordt als bodemprijs gesteld bij de verkoop.

Een groep geinteresseerde mensen die zich het lot van dit autonoom beheerde kultuurcentrum aantrekken, staat voor de rechtbank om blijk te geven van hun protest tegen de verkoop. De politie en de portier verhinderend de toegang tot het gebouw en de deelname aan de veiling. De organisatoren van de veiling hebben een speciale zekerheidsmaatregel genomen door op deze 'openbare' veiling slechts 30 mensen toe te laten. Het gevolg was dat de demonstranten buiten moesten blijven.

Ter verkoping is het perceel Kopernickerstr 137 in Mitte, het huis moet gesloopt worden. Een sloopvergunning is er nog niet maar wordt waarschijnlijk stante pede aan de nieuwe eigenaar verschaft omdat het huis in bouwvallige staat is. De ongeveer 250 aanwezigen worden met muziek en sprekers ondanks de sneeuw en regen in goed humeur gehouden. ....

Tegelijkertijd vond er in Warschau een solidariteitsbetuiging met de mensen van de Kopi plaats voor de Duitse ambassade. Ook kwamen er mensen in Warschau naar de Britse ambassade vanwege het met ontruiming bedreigde 121 centrum in Brixton. Ook hier willen we onze solidariteit uitspreken met het 121 centre.

Even voor 11 uur kwam het verlossende bericht: De Kopi wordt niet verkocht omdat er geen biedingen werden gedaan. Het nieuws werd door een jubelende menigte met vreugdedans ontvangen. Het valt overigens te verwachten dat dit circus zich nog een keer zal herhalen alleen dan zonder bodemprijs. Ook dan zullen we allemaal verschijnen en dan zulen we ons niet bij de veiling laten weghouden!!!

[squat!net]


zurück zur Hauptseite