2004-01-11 - Demonstration & intagande av Ungdomshuset


http://ungdomshuset.dhs.org

2004-01-11 - Demonstration & intagande av Ungdomshuset.

Vi samlades 15:00 på Rådhustorget Lördagen den 10:e Januari för att gå till ungdomshuset under parollen "Ni kan riva rådhuset, Ungdomshuset blir!". Ca. 100 personer trottsade kylan på väg mot ungdomshuset.

Väl där blev det eldshow och fika av Café Ya Basta. De unga hjälpte till att bära möbler och fixa i ordning. Efter var det spelning. Den höll på från kl 21:00 till ca 24:00. Det var runt 150 - 200 pers när bandet drog igång stämmorna. Stämningen var på top med cafe Yabasta i spetsen med bullar, läsk och annat gott.

Dom trevliga gannarna i området var också generösa nog att låna oss lite av deras ström. Detta på grund av att komunen gjort sitt bästa för att okupanterna ska frysa hijäl och stängt av strömmen. Dock till ingen nytta nu när 200 pers värmer upp huset ganska rejält.

Imorgon Söndag börjar ombyggnaden av Umeås nya ungdomshus. Skrot skall ut och nya mömbler m.m ska in i huset. Alla som vill hjälpa till är hjärtligt välkommna att göra så. Vi börjar mellan kl 12:00 och 13:00 imorgon alltså, så ta gärna med hammare, spik och varma kläder :)

Ni kan riva rådhuset, undomshuset blir!

http://ungdomshuset.dhs.org

.


tilbake til hovedsiden