København: Politiet angriber Ungdomshusdemo - medierne lyver!


En "reclaim the streets" gadefest for Ungdomshuset blev i dag,den 24-09-06 angrebet af politiet.Omkring 240 demonstrationsdeltagere er blevet anholdt.

Gadefesten havde sat kurs fra Sankt Hans Torv på Nørrebro mod indre by. Politiet spærrede dog vejen af ved Dronning Louises Bro.

Derfor vendte festen om og søgte mod indre by af andre veje. Omkring Åboulevarden valgte politiet at angribe gadefesten fra flere sider. De kørte simpelthen billerne ind i folk og flere festdeltagere er kommet alvorligt til skade.

Vi kan ikke finde os i, at politiet blokerer vejen og angriber os når vi går en anden vej. Vi kan se de påstår, at de flyttede os fra broen og at vi kastede flasker efter dem – det er løgn, der blev ikke kastet noget. Vi vendte om fordi de var i vejen.

Ungdomshuset ser de begivenheder der udvikler sig netop nu som en reaktion på, at politikkerne har reageret så sent og at situationen fortsat ser ud til at være i hårknude.
Folk er frustrerede. Vi har slidt og slæbt for at skabe Ungdomshuset. Vi er mange, der er rasende over, at vi overhovedet står i den her situation. Og når politiet så angriber os, når vi prøver at skabe opmærksomhed om problemet, så er der nogen der slår igen. Det er ikke mærkeligt.
De folk, der forsamlede sig på Sankt hans Torv var forberedt på fest og ikke på gadekamp. Derfor bliver det nok langtfra det værste der kommer til at ske, hvis situationen ikke bliver løst.

løbende infos:
http://www.ungeren.dk/index.php?subaction=showfull&id=1159114435&archive=&start_from=&ucat=1&

-----

http://indymedia.dk/newswire.php?story_id=661

anonym


tilbake til hovedsiden