Nazister overfaldt århus-BZ’ere


http://www.sirlatrom.dyndns.org:90/

Vi besluttede på et møde i nat, at lukke den brugerstyrede cafe i bunkeren. Det skete efter vi fredag nat fik besøg af White Pride. De angreb i flere omgange under råbene "vores by" og "danmark for danskerne". En 16 årig pige og en ung fyr blev tæsket med spark og flasker. De var begge to gæster i bunkeren. Nazierne afspærrede bunkeren udefra med knuste flasker, smadrede cykler og andet kasteskyts. Imens fyrede de nødblus ned igennem nødudgangen. Under jorden var et røghelvede, men vi blev nød til at holde gæster indespærrede og nægte dem at komme ud, da mellem 15 og 20 skinheads stod klar med flasker og kæppe udenfor. Vi ringede flere gange til alarmcentralen, men fik hver gang at vide, at vi skulle holde op med at ringe. Politiet kom først til hjælp tre timer senere, da nazierne begyndte at slå på biler. Mellem 2. og 3. angreb, overfaldt de tilfældige folk på strøget, der ikke lige så ud som dem.

Magnus - 15/12-03 14:15:00

Beredskapskorpset har svejset døren til bunkeren sammen. Det havde de nu ikke behøvet, for vi ønsker ikke at rykke ind igen. Fra bunkeren er det ikke muligt at se hvem man åbner døren for, og kommer nazierne først ned i bunkeren, er det ingen sag for dem, at spærre udgangene og gennembanke alt og alle. Den risiko ønsker vi ikke at løbe, da vi ofte har besøg af gæster "der bare lige kigger ned", men ikke har noget med projektet at gøre.

Nynazisterne er et stort problem i Århus, og vi slipper ikke af med dem ved at følge Luise Gades beslutning om, at "ignorere dem"! Vi ønsker ikke selv konfrontation med dem, af den simple årsag, at vi ikke er halvt så mange og halvt så store som dem. Vi anser dem for fanatiske fascistpsykopater, da de ikke ser noget i vejen for at tæske børn og sætte ild til en bunker fyldt med unge. Vi ønsker et ungdomshus og ikke en krig med nynazister, derfor vil vi opfordrer medierne til at sætte fokus på sagen, så der kan blive sat en stopper for dem på fredeligvis.

Bunker projektet var en kort, men succesfuld oplevelse, og selvom vi ikke længere holder den BZ’at, er kampen for et ungdomshus i Århus først lige begyndt!!!

FOR EN BY MED PLADS TIL MANGFOLDIGHED!!!!!

BZ-KBH.TK


tilbake til hovedsiden